مشاوره به معنی همکاری و همراهی کردن، اخذ رأی و نظر تخصصی دیگران برای انجام کاری، حل مسئله ای، پیشگیری از وقوع حالتی خارج از کنترل و همچنین کنترل شرایط جاری است. در نگاهی کلی مشاور در راستای تامین نیازهای کیفی و کمی کارفرما تلاش می کند تا با ایجاد ساختار ناسب و یا ارایه راهکارهای عملیاتی سازمان را در جهت تحقق اهداف کلان مدیریت ، هدایت و پایدار نماید .

امروز مفهوم نیاز به مشاور برای رفع نواقص و عدم انطباق های سازمان نیست بلکه برای ایجاد واکنش متناسب با تغییرات محیطی و انتخاب روشهای اصولی برای سرعت بخشیدن به موفقیت های سازمان می باشد .

مشاورتلاش می کند  تا با دریافت اطلاعات مناسب و تحلیل و بررسی مناسب راهکارهای مناسبی در زمان مناسب به فرد ارائه نماید . در دنیای پر تحول امروزی وجود  مشاور در حوزه های مختلفی همچون علوم انسانی، فنی، متدلوژی تولید، خانواده، تحصیل و… به امری غیر قابل اجتناب است. رسالت مشاور ارزیابی و تحلیل ساختار و سازمان یافته به سازمان  و به مسایل از زاویه دیگری می باشد  که صاحبان مشاغل و یا افراد دارای مسئله به سبب مشغله فکری، ذهنی و همچنین درگیری با عناصر اصلی مسئله، به درستی نمی توانند مشاهدات لازم را داشته، تشخیص و تفکیک لازم را اعمال فرمایند.

مشاور توانمند باید با بکار گیری دانش، تخصص، تجربه کاری و اطلاعات جانبی خویش نه تنها به روشی علمی بلکه با راهکارهای  عملی و اجرایی مسئله را حل و یا از بروز مسائل آتی در سازمان جلوگیری نمایند.مشاور در حوزه علوم مدیریتی و سازمانی هنگامی می تواند مدعی تخصص باشد که در خصوص کسب و کار، فرآیندهای تولیدی، نوع بازار و مشتری، فرهنگ بازار هدف، رویه های مرسوم در کسب وکار و … اطلاعات رقیق و بروزی داشته باشد، همین امر باعث گردیده تا مشاورینی که خود تجربه مدیریت، کارفرمایی، تولید و… را دارند در رشته کاری خود موفق تر از مشاورینی باشند که صرفاً تحصیلات آکادمیک داشته و اغلب تخصص های خویش را بومی ننموده اند.

مشاور در دنیای امروز حکم  درمانگربرای سازمان و مرشد برای مدیران ارشد را دارد . در دنیای پر تحول قرن بیست و یکم قالب سازمانهای موفق دنیا از مشاورین متعددی در حوزه های مختلف بهره می گیرند ،برای موفق بودن مسایل باید به روشهای مختلف و منظر های مختلف تحلیل ، بررسی و نتیجه گیری شوند .

موفقیت سازمانی زمانی رقم خواهد خورد که کیفیت برای سهامداران و مدیران ارشد سازمان اصل باشد و این امر زمانی محقق خواهد شد تا نسبت به حضور مشاور،  درمانگر و مرشد باور داشته باشیم .

 

Counseling - مشاوره کسب و کار

مشاوره کسب و کار

در دنیای پر رقابت امروز، کسب و کارها برای دستیابی به موفقیت و برتری نیاز به راهنمایی و مشاوره‌ دارند. قبل از هرچیز اجازه دهید مشاوره کسب و کار را تعریف کنیم.

تعریف مشاوره کسب و کار

مشاوره دادن در کسب و کار یک فرآیند تخصصی است که در آن یک فرد متخصص و آموزش دیده یا یک گروه از متخصصان، به شرکت‌ها و کسب و کارها خدمات مشاوره ارائه می‌دهند تا آنها را در بهبود عملکرد، تصمیم‌گیری‌های استراتژیک، و حل مشکلات کمک کنند. این نوع مشاوره معمولاً بر اساس تجربیات و دانش فنی مشاوران در زمینه‌های مختلف اقتصادی، مدیریت، بازاریابی، مالی، فناوری اطلاعات و سایر زمینه‌های مرتبط ارائه می‌شود.

فرد مشاور می‌تواند در یکی از حالت های زیر به مجموعه هایی که نیاز به مشاوره دارند، فعالیت خود را پی بگیرد.

  1. ارتقاء عملکرد: مشاوران کسب و کار ممکن است با ارائه راهکارها و استراتژی‌های بهبود عملکرد به شرکت‌ها کمک کنند. این موضوع شامل بهینه‌سازی فرآیندها، افزایش بهره‌وری، و کاهش هزینه‌ها می‌شود.
  2. تصمیم‌گیری‌های استراتژیک: مشاوران کسب و کار می‌توانند به شرکت‌ها در تصمیم‌گیری‌های مهم و استراتژی‌های آینده کمک کنند. این شامل تحلیل بازار، رقابت و راهبردهای رشد است.
  3. مدیریت تغییر: در مواقعی که یک شرکت نیاز به تغییرات دستگاه مدیریتی خود دارد، مشاوران کسب و کار ممکن است در فرآیند مدیریت تغییر کمک کنند و اطمینان حاصل کنند که این تغییرات به درستی پیاده‌سازی می‌شوند.البته این تغییرات می تواند در بدنه‌ی نیروی انسانی نیز باشد و فقط به مدیریت محدود نمی‌شود
  4. حل مشکلات: مشاوران ممکن است با تحلیل مسائل موجود در یک شرکت و ارائه راهکارهای موثر، به حل مشکلات کمک کنند. گاهی این مشکلات بسیار ریشه ای بوده و کل کسب و کار را تحت شعاع قرار می دهد.

مشاوره کسب و کار می‌تواند در هر مرحله‌ای از چرخه عملکرد یک شرکت، از راه‌اندازی تا رشد و توسعه، مفید باشد و به شرکت‌ها کمک کند تا به بهترین شکل ممکن عمل کنند.